tiistai 20. helmikuuta 2018

KOSMETOLOGISISTA HOIDOSTA APUA AKNEEN?Aknessa tärkeimmässä roolissa ovat talirauhaset ja huomattavasti lisääntynyt talineritys. Taustalla voi olla paljon erilaisia tekijöitä, kuten perinnöllisiä sekä hormonaalisia. Näiden lisäksi aknessa on taipumus tiehyeiden sarveiskerroksen paksuuntumiseen, mikä taas tukkii talin luonnollisen eritystien, mikä aiheuttaa komedon (mustapää) syntymisen.

Akne voidaan luokitella viiteen päätyyppiin:
Komedoakne: ihossa esiintyy paljon avoimia sekä sulkeutuneita komedoja ja vähän tulehtuneisuutta
Märkänäppyläinen akne: komedojen lisäksi esiintyy myös märkänäppylöitä
Kystinen akne: kystisessä aknessa esiintyy ontelomaisia tulehduspesäkkeitä, jotka yleensä aiheuttavat näkyvät arvet
Acne conglobatassa: vartalolla esiintyvä ja märkää sisältävät paiseet. Vaikea hoitoinen ja jättää arvet
Fulminantti akne: on harvinainen ja yleensä nuorilla miehillä esiintyvä, joka voi myös aiheuttaa kuumetta ja nivelkipuja


Kuvahaun tulos haulle acne

MITEN HOIDAN AKNEA?
Hoito valitaan aina vaikeusasteen mukaan. Jos et ole varma aknen laadustasi kannattaa kääntyä kosmetologin puoleen, joka voi tarvittaessa ohjata ihotautilääkärille. Kosmetologi voi auttaa lievän aknen hoidossa (komedoakne) esimerkiksi tekemällä ihonpuhdistusta sekä laitteellista kuorintaa.  Lievän aknen tärkein hoito onkin ihon joka päiväinen puhdistaminen huolella, ihon riittävä kosteuttaminen sekä säännölliset ihon kuorinnat. Kosmetologi voi tehdä myös mekaanista puhdistusta esimerkiksi komedoraudalla. Komedojen säännöllinen poistaminen vähentää tulehdusriskiä ihossa. Myöskin ultraäänellä tehty ihonpuhdistus sopii komedoaknen hoitoon. Yleensä akneiho on myös hyvin pintakuiva, joka on esteenä talin ulospääsylle. Pintakuivuutta voidaan hoitaa erilaisilla imeytyshoidoilla (ultraääni) sekä kosteuttavilla hoitotuotteilla. 

AKNEN HOITO KOTONA?
Käynti kosmetologilla antaa varmuutta kotihoitoon. Katsomme yhdessä sinun ihollesi sopivat hoitotuotteet, yleensä riittävät puhdistustuotteet ja kosteutuksen. Lisäksi on olemassa apteekista saatavia paikallisvoiteita yksittäisiin tulehduskohtiin. (sinkkivoide)

MUISTA MYÖS !
- Vaihda tyynyliina kerran viikossa
- Laadukkaat mineraalimeikit eivät tuki ihohuokosia
- RUOKAVALIO ( maitotuotteet, rasvainen ruoka ja sokeri voivat pahentaa tilannetta)

APUA AKNEARPIIN?
Kosmetologilla käynti säännöllisesti vaikuttaa ihon kuntoon huomattavasti, esimerkiksi timanttihionnalla saadaan tasoitettua aknesta jääneita arpia, laajentuneita ihohuokosia sekä ihon liiallista rasvoittumista tasapainoitettua. Parhaita tuloksia saadaan kun hoito otetaan esimerkiksi viiden kerran sarjahoitona. Asiakaskohtaisesti katsotaan mikä on riittävä määrä, jotta saataisiin paras lopputulos.


Kuvan lähde: https://www.news-medical.net/health/Genetics-of-Acne.aspx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti