torstai 15. helmikuuta 2018

Kuivan talvi-ihon hoitoTalvisin iho vaatii erityistä huolenpitoa. Pakkasilman kylmyys, sisäilman kuivuus ja lämpötilan vaihtelut aiheuttavat monille ihon kuivuutta. Ihoa oikein hoitamalla saa ihon voimaan hyvin talvipakkasista huolimatta.


Puhdistus

Pelkästään kosteusvoiteen huomioiminen ei riitä. Ihonhoito alkaa kasvojen puhdistamisella. Aamuisin kosteuttavampi vaihtoehto vesipesulle on kosteuttavalla kasvovedellä pyyhkiminen.

Illalla silmämeikit tulee poistaa hellävaraisella silmämeikinpoistoaineella ja muut kasvomeikit voidemaisella, emulsiomaisella tai öljymäisellä puhdistustuotteella. Ne sopivat paremmin talven kuivattamalle iholle kuin vaahdot tai fluidit, sillä niissä on enemmän kosteuttavia ainesosia. Puhdistuksen jälkeen iho pyyhitään jälleen kasvovedellä. Se puhdistaa iholta viimeisetkin meikkien jämät, kosteuttaa ja tasapainottaa ihon pH-arvoa. Kasvovesi edistää myös kasvovoiteen imeytymistä ihoon

Kosteutus

Talvella kosteusvoiteen valitsemisessa on hyvä huomioda sen kosteuttavuus. Geelimäiset tuotteet eivät yleensä riitä kosteuttamaan, vaan iho kaipaa täyteläistä voidetta. Voide sitoo kosteutta ihoon sekä estää kosteuden haihtumista iholta.
HUOM! Iho tarvitsee kevät-talvellakin UV-suojan. Tarkista, että aurinkosuoja löytyy kosteusvoiteestasi tai meikkivoiteestasi.

Silmänympärysihoa unohtamatta, on myös sen kosteuttamisesta huolehdittava aamuin illoin. Levitä nuppineulan kokoinen määrä silmänympärysiholle sormenpäillä taputellen alaluomelle ja kulmakarvojen alapuolelle.

Muut hoitotuotteet

Seerumit ja naamiot tehostavat ihonhoitorutiineiden vaikutusta. Seerumi kosteusvoiteen alla sitoo hoitavia ainesosia ihoon ja hoitaa ihoa tehokkaasti. Kosteuttava naamio taas 1-2 kertaa viikossa käytettynä lisää ihon kosteuspitoisuutta välittömästi ja tekee ihosta pehmeän.
Kuivaakin ihoa on hyvä kuoria kerran viikossa hellävaraisella kuorintatuotteella. Se poistaa kuolluta ihosolukkoa ja kuivaa hilseilevää ihoa sekä lisää ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa tehden ihosta heleän.


Kuvahaun tulos haulle Talvi ihon hoito

Kuvan lähde: https://www.sanctuarydayspas.com/news/winter-skincare-from-guinot-paris/486/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti